Energie en woonlasten

Met de stijging van onder andere de energieprijzen, kan het zijn dat mensen financieel in de problemen komen. Wij stuurden onze huurders in december een informatiepakket waarin we vertellen wat wij als 3B Wonen kunnen doen. 

Het pakket bestaat uit:  

Woningen met onvoldoende isolatie ontvangen bericht     
Onze woningen zijn bijna allemaal goed geïsoleerd. Slechts 1,4% van onze woningen is nog niet voldoende geïsoleerd. 3B Wonen weet welke woningen dit zijn. De bewoners van deze woningen ontvangen van ons  bericht waarin wij vertellen wanneer de woning isolerende maatregelen krijgt.

Toekomstige regeling huurverlaging
Het kabinet heeft een wet aangenomen om de huur van sociale huurwoningen naar € 575,03 per maand te verlagen voor huurders met een lager inkomen. De wet treedt op zijn vroegst in werking op 1 juli 2023 en is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. U komt mogelijk in aanmerking voor de regeling als uw inkomen gelijk of lager is aan onderstaande bedragen. Deze bedragen zijn 120% van het sociaal minimum. 

  • Eenpersoonshuishoudens tot AOW-leeftijd: € 23.250 per jaar
  • Meerpersoonshuishoudens tot AOW-leeftijd: € 30.270 per jaar
  • Eenpersoonshuishoudens vanaf de AOW-leeftijd: € 24.600 per jaar
  • Meerpersoonshuishoudens vanaf AOW-leeftijd: € 32.730 per jaar

Wat houdt deze mogelijke verandering in voor u als huurder?
U hoeft hier zelf niets voor te doen. Wij krijgen de gegevens aangeleverd van de huurders die aan deze inkomenseisen voldoen en een hogere kale huur hebben dan €575,03. Wij benaderen u als dit het geval is.
Als u huurtoeslag ontvangt, houdt u er dan rekening mee dat huurverlaging invloed heeft op de hoogte van uw huurtoeslag.

Uw energieverbruik

Wilt u weten hoeveel energie uw apparaten verbruiken?

Inzicht in uw energieverbruik
U weet vast wat u maandelijks aan energie betaalt. Maar weet u ook hoeveel stroom de verschillende apparaten verbruiken? U kunt dit inzichtelijk krijgen door via 3B Wonen energieverbruiksapparatuur te lenen. U kunt de apparatuur voor 2 weken lenen. Mail ons voor het reserveren van een meter op secretariaat@3bwonen.nl, dan leggen wij er alvast één voor u klaar. Op dit moment hebben wij 50 meters beschikbaar om uit te lenen. 

Energie besparen

De douchewekker

Besparen met een douchewekker
Gemiddeld staan Nederlanders 5 keer per week 9 minuten onder de douche. Dat kost veel water, gas en geld. Door maximaal 5 minuten per keer te douchen kunt u per jaar flink besparen. Met 5 minuten douchen bespaart een gezin op jaarbasis meer dan 15.000 liter warm water en 60 m3 gas. Met de huidige energietarieven levert u dat gemiddeld 140 euro per jaar op en als u vanaf 1 januari onder het energieplafond blijft, ongeveer 90 euro per jaar. Deze douchewekker is een handig hulpmiddel dat u hiervoor kunt gebruiken. 

Heeft u moeite om uw huur te betalen? Wij denken met u mee!

Heeft u ondanks extra regelingen moeite met het betalen van de huur of dreigt er een betalingsachterstand? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar mogelijkheden. Via 3bwonen@3bwonen.nl kunt u dit aangeven. Eén van onze medewerkers neemt contact met u op.