Energie en woonlasten

Per 1 januari vervalt het prijsplafond voor energie. Omdat de energieprijzen afgelopen tijd hard stegen, adviseren wij u goed naar uw energiecontract te kijken. De prijzen van de energieleveranciers kunnen namelijk flink verschillen.

In december 2022 stuurden wij u een informatiepakket waarin we vertellen wat wij als 3B Wonen kunnen doen als u financieel in de problemen komt. 

Het pakket bestaat uit:  

Woningen met onvoldoende isolatie ontvangen bericht     
Onze woningen zijn bijna allemaal goed geïsoleerd. Slechts 1,4% van onze woningen is nog niet voldoende geïsoleerd. 3B Wonen weet welke woningen dit zijn. De bewoners van deze woningen ontvangen van ons  bericht waarin wij vertellen wanneer de woning isolerende maatregelen krijgt.

Regeling huurverlaging
Het kabinet nam een wet aan om de huur van sociale huurwoningen naar € 575,03 per maand te verlagen voor huurders met een lager inkomen. De wet is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Als u nog geen huurverlaging van ons kreeg, kunt u deze tot en met 31 december 2024 aanvragen bij 3B Wonen. U komt hiervoor in aanmerking als uw inkomen gelijk of lager is aan onderstaande bedragen. Deze bedragen zijn 120% van het sociaal minimum. 

  • Eenpersoonshuishoudens tot AOW-leeftijd: € 23.250 per jaar
  • Meerpersoonshuishoudens tot AOW-leeftijd: € 30.270 per jaar
  • Eenpersoonshuishoudens vanaf de AOW-leeftijd: € 24.600 per jaar
  • Meerpersoonshuishoudens vanaf AOW-leeftijd: € 32.730 per jaar


Hoe vraagt u huurverlaging aan bij 3B Wonen?
Stuur ons een brief of e-mail waarin u ons vraagt om uw huur te verlagen.
Lever ons daarbij inkomensgegevens aan van de afgelopen zes maanden (loonstrook, uitkeringsspecificatie of verklaring van de boekhouder als u zelfstandige bent).

 

Uw energieverbruik

Wilt u weten hoeveel energie uw apparaten verbruiken?

Inzicht in uw energieverbruik
U weet vast wat u maandelijks aan energie betaalt. Maar weet u ook hoeveel stroom de verschillende apparaten verbruiken? U kunt dit inzichtelijk krijgen door via 3B Wonen energieverbruiksapparatuur te lenen. U kunt de apparatuur voor 2 weken lenen. Mail ons voor het reserveren van een meter op secretariaat@3bwonen.nl, dan leggen wij er alvast één voor u klaar. Op dit moment hebben wij 50 meters beschikbaar om uit te lenen. 

Energie besparen

De douchewekker

Besparen met een douchewekker
Gemiddeld staan Nederlanders 5 keer per week 9 minuten onder de douche. Dat kost veel water, gas en geld. Door maximaal 5 minuten per keer te douchen kunt u per jaar flink besparen. Met 5 minuten douchen bespaart een gezin op jaarbasis meer dan 15.000 liter warm water en 60 m3 gas. Met de huidige energietarieven levert u dat gemiddeld 140 euro per jaar op en als u vanaf 1 januari onder het energieplafond blijft, ongeveer 90 euro per jaar. Deze douchewekker is een handig hulpmiddel dat u hiervoor kunt gebruiken. 

Heeft u moeite om uw huur te betalen? Wij denken met u mee!

Heeft u ondanks extra regelingen moeite met het betalen van de huur of dreigt er een betalingsachterstand? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar mogelijkheden. Via 3bwonen@3bwonen.nl kunt u dit aangeven. Eén van onze medewerkers neemt contact met u op.