Mijn huurwoning kopen

We hebben een deel van ons woningbezit aangewezen als mogelijke koopwoning. In eerste instantie hebben de huidige huurders de kans de woning te kopen. Als ze geen interesse hebben, kan hij of zij de woning gewoon blijven huren tegen de geldende condities.

Als de huur van een woning met een verkooplabel wordt opgezegd, bieden we deze woning te koop aan via de makelaar. Ook andere geïnteresseerden kunnen de woning dan kopen.

Maximaal vijf woningen per jaar
Er geldt wel dat er maximaal vijf woningen per jaar verkocht worden. Is dit aantal bereikt dan worden verzoeken doorgeschoven naar het volgende jaar of de woning wordt weer te huur aangeboden. 

Veel gevraagd over Mijn huurwoning kopen

Waar vind ik het aanbod van koopwoningen?

Algemeen

We hebben een deel van ons woningbezit aangewezen als mogelijke koopwoning. In eerste instantie hebben de huidige huurders de kans de woning te kopen. Heeft de huurder geen interesse, dan kan hij of zij de woning gewoon blijven huren tegen de geldende condities.

Als de huur van een woning met een verkooplabel wordt opgezegd, bieden we deze woning te koop aan via de makelaar. Ook andere geïnteresseerden kunnen de woning dan kopen. Er zijn drie makelaarskantoren die de woningen van 3B Wonen aanbieden. Dat zijn:

Van Dullink makelaars
Lagerweij en Fonk makelaars
Max makelaardij

Maximaal vijf woningen per jaar
Er geldt wel dat er maximaal vijf woningen per jaar verkocht worden. Is dit aantal bereikt dan blijft de woning in verhuur. 

Kan ik de woning die ik huur ook kopen?

Algemeen

Wij kunnen voor u nakijken of uw woning geselecteerd is voor verkoop. Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 010 - 519 14 91 of stuur ons een mail.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Algemeen

Wij willen voldoende sociale huurwoningen beschikbaar houden voor lagere inkomens. Daarom kan niet iedereen zijn/haar huurwoning kopen.