Energiebewust wonen

Duurzaamheid is voor 3B Wonen belangrijk. Wij willen bijdragen aan een beter milieu én onze huurders laten wonen tegen zo laag mogelijke woonlasten. De corporaties hebben met elkaar afgesproken dat in de toekomst hun woningen energiezuiniger zijn. Gemiddeld moeten de woningen in 2020 een energielabel B hebben (Energie-index 1,25). Daarom nemen wij maatregelen om uw energieverbruik te verminderen. Dat doen we onder andere door het (na-) isoleren van spouwmuren, vervangen van enkel glas door dubbel glas en door het plaatsen van zonnepanelen.

 Waarom plaatsen we zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen is een van de maatregelen om onze woningen duurzamer te maken. Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Op onze woningen plaatsen we zonnepanelen die stroom opwekken. Zonnepanelen zetten de energie van het licht van de zon om in elektriciteit. 

Zonnepanelen werken niet alleen als de zon fel schijnt. Zonnepanelen zetten de energie uit licht om en werken dus ook als het bewolkt is. De bewolking houdt slechts een deel van het zonlicht tegen.

 De voordelen van zonnepanelen op een rij:

  • U wekt zelf stroom op, dus u krijgt een lagere energierekening.
  • Er hoeft minder stroom opgewekt te worden in energiecentrales. Hierdoor vermindert de uitstoot van CO2. Dit is beter voor het milieu.
  • U krijgt voor het plaatsen van de zonnepanelen geen huurverhoging.

Als wij op uw woning zonnepanelen plaatsen dan wordt u hierover vooraf geinformeerd. Op dat moment ontvangt u van ons een folder met informatie. 

Dubbel glas

Vanaf januari 2016 neemt 3B Wonen de kosten voor het complexmatig aanbrengen van dubbel glas voor haar rekening. Zittende huurders die in het verleden op individuele basis glas hebben laten aanbrengen, hebben hiervoor destijds huurverhoging gekregen. Op het moment dat er complexmatig dubbel glas wordt aangebracht (op kosten van 3B Wonen), kunnen zij een verzoek doen de huur te verlagen. De huurverlagingen gaat in bij aanvang van de werkzaamheden.

Veel gevraagd over Energiebewust wonen

Ik wil graag zonnepanelen op mijn woning laten plaatsen. Mag ik dat zelf laten doen?

Algemeen

Kijk voor de mogelijkheden in de klussenlijst.

Kunnen jullie zonnepanelen op mijn woning plaatsen?

Algemeen

Het plaatsen van zonnepanelen gebeurt niet op aanvraag. Zonnepanelen worden alleen per complex geplaatst.

Wat betaal ik voor het laten plaatsen van zonnepanelen via jullie?

Algemeen

Wij brengen complexmatig zonnepanelen aan op onze woningen. Deze zonnepanelen worden kosteloos op de woning aangebracht. U betaalt geen huurverhoging.

Zijn er aanpassingen in mijn woning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

Algemeen

De monteur gaat de omvormer ophangen, de kabels aanbrengen en de groepenkast aanpassen.

Moet ik zelf aan mijn energieleverancier doorgeven dat er zonnepanelen op mijn woning zijn geplaatst?

Algemeen

Op de website www.energieleveren.nl moet u zelf doorgeven dat er zonnepanelen op uw dak zijn geplaatst. Dit is wettelijk verplicht.

Hoe kan ik zien hoeveel stroom er wordt opgewekt door de zonnepanelen?

Algemeen

Als u beschikking heeft over internet, kunt u de opbrengst via de computer of via de app monitoren.

Waar meld ik een storing aan mijn zonnepanelen?

Algemeen

Een storing meldt u bij 3B Wonen via telefoonnummer 010 - 519 14 91.

Ik heb zonnepanelen op mijn woning. Wie is er verantwoordelijk voor het schoonmaken hiervan?

Algemeen

Zonnepanelen zijn in principe onderhoudsarm. Wassen is niet nodig. In Nederland regent het paneel zichzelf schoon. Eventueel vuil wat achterblijft is qua rendement te verwaarlozen.

Wat doen jullie aan duurzaamheid in mijn woning?

Algemeen

Duurzaamheid is voor ons belangrijk. Wij willen bijdragen aan een beter milieu en onze huurders laten wonen tegen zo laag mogelijke woonlasten. Dat doen we onder andere door het (na-) isoleren van spouwmuren, vervangen van enkel glas door dubbel glas en door het plaatsen van zonnepanelen.

Waar vind ik het energielabel van mijn woning?

Algemeen

U krijgt het energielabel van de woning mee bij het ondertekenen van de huurovereenkomst. U kunt deze terugvinden in uw huurdersmap.