Starten met huren

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Voordat u kunt genieten van uw eigen huis, moeten we nog een aantal zaken regelen. Wij maken afspraken met u voor het ondertekenen van uw huurcontract en het opleveren van uw nieuwe woning. Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.

Veel gevraagd over Starten met huren

Wanneer onderteken ik mijn huurovereenkomst?

Algemeen

Voor het ondertekenen van de huuroverkomst maken wij een afspraak op kantoor. Dat kan op een andere dag zijn dan de oplevering van de woning.

Wanneer betaal ik mijn eerste huur?

Algemeen

Bij het tekenen van de huurovereenkomst betaalt u de eerste verhuurnota. Dit kan alleen per pin. Of u zorgt ervoor dat de betaling van de eerste verhuurnota, vóór het ondertekenen van de huurovereenkomst, op onze rekening is bijgeschreven. 

Hoeveel sleutels krijg ik?

Algemeen

U krijgt per slot 3 sleutels. Met uitzondering van de brievenbussleutel, daar krijgt u er 2 van.

Ik heb een woningaanbieding van jullie en nu moet ik een verhuurdersverklaring laten invullen. Hoe werkt dat?

Algemeen

U kunt bij uw huidige verhuurder een verhuurdersverklaring opvragen. U heeft de verklaring nodig als u in aanmerking komt voor een woning van ons. Huurt u op dit moment al een woning van ons? Dan heeft u geen verhuurdersverklaring nodig.

Ik wil de oplevering van mijn woning verplaatsen. Kan dat?

Algemeen

Soms kan de oplevering later plaatsvinden. Dan moet er wel ruimte zijn in de agenda van de opzichter. Het vervroegen van de afspraak kan niet. Wij hebben de sleutels dan nog niet of er wordt nog gewerkt in of aan de woning.

Ik ben niet tevreden over hoe mijn nieuwe woning is opgeleverd. Waar kan ik terecht?

Algemeen

Binnen een maand na het ontvangen van de sleutel kunt u rechtstreeks bellen met de aannemer. U ontving de gegevens van de opzichter. 

Kan ik zelf mijn energieleverancier kiezen als ik een woning van jullie huur?

Algemeen

Ja, u mag uw eigen energieleverancier kiezen.

Waar vind ik informatie over het afvoeren van afval?

Algemeen

Vanaf 1 januari 2023 zamelt de gemeente Lansingerland afval in volgens het systeem Diftar. Zo wil de gemeente samen met haar inwoners de hoeveelheid restafval verminderen. Alles wat u erover moet weten, leest u op de website van de gemeente Lansingerland.