Zelf klussen in huis

Wilt u iets veranderen in uw woning, bijvoorbeeld uw keuken of badkamer? In een woning van 3B Wonen krijgt u de vrijheid om te klussen. Dit soort aanpassingen noemen we Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV). Het is belangrijk dat de wijzigingen die u aanbrengt veilig en van goede kwaliteit zijn. Daarom geldt een aantal regels waar u rekening mee moet houden als u gaat klussen. Lees in de folder Zelf veranderingen aanbrengen in uw woning, welke regels dit zijn. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag.

In de klussenlijst hebben we voor u op een rijtje gezet wat de mogelijkheden zijn. Voor welke veranderingen u wel of geen toestemming nodig heeft, maar ook welke veranderingen niet zijn toegestaan. Kijk voordat u begint of uw klus erbij staat.

Heeft u toestemming nodig? U kunt het via de site direct aanvragen (zie rechts onder 'Direct regelen'). 

Veel gevraagd over Zelf klussen in huis

Heb ik toestemming nodig om zelf te klussen in mijn woning?

In een woning van 3B Wonen krijgt u de vrijheid om te klussen. Het is belangrijk dat de wijzigingen die u aanbrengt veilig en van goede kwaliteit zijn. Daarom geldt een aantal regels waar u rekening mee moet houden als u gaat klussen. Lees in de folder Zelf veranderingen aanbrengen in uw woning, welke regels dit zijn. In de klussenlijst ziet u voor welke veranderingen u wel of geen toestemming nodig heeft, maar ook welke veranderingen niet zijn toegestaan. Kijk voordat u begint of uw klus erbij staat.

Kan ik de kleurcodes van het schilderwerk van mijn woning opvragen?

Ja, dat kan. Neem contact op met 3B Wonen via telefoonnummer 010 - 519 14 91 of via mail.

Mag ik een tweede toilet in mijn woning plaatsen?

Ja, dat is mag. Kijk voor meer informatie in de klussenlijst.

Moet ik altijd toestemming vragen als ik iets in of aan mijn woning wil veranderen?

Nee, niet altijd. In de klussenlijst hebben we voor u op een rijtje gezet wat de mogelijkheden zijn. Voor welke verandering u wel of geen toestemming nodig heeft, maar ook welke veranderingen niet zijn toegestaan. Kijk daarom voordat u begint in de klussenlijst of uw klus erbij staat.

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

De opzichter controleert tijdens de voorinspectie of bij het aanbrengen van de verandering aan alle eisen is voldaan. Kijk in de klussenlijst en de folder Zelf veranderingen aanbrengen in uw woning voor meer informatie. Als aan alle eisen is voldaan bespreekt de opzichter met u of de aanpassing mag blijven zitten of worden overgenomen door de nieuwe huurder (als deze bekend is). 

Zorgen jullie voor het onderhoud aan een woningverandering die ik zelf heb aangebracht?

Nee. Heeft u een verandering in uw woning aangebracht, dan komt het onderhoud hieraan voor uw eigen rekening. Let er op dat u zelf uw aanpassingen verzekert.

Welke klussen mag ik niet zelf doen?

Wilt u iets veranderen in de woning? In de klussenlijst hebben we voor u op een rijtje gezet wat de mogelijkheden zijn. Voor welke verandering u wel of geen toestemming nodig heeft, maar ook welke veranderingen niet zijn toegestaan. Kijk in de klussenlijst of uw klus erbij staat vóórdat u begint.

Kunnen jullie een woningverandering voor mij uitvoeren?

Nee, u kunt eventueel zelf een aannemer inschakelen. Kijk voordat u aan de klus begint in de klussenlijst.