Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Publicaties

Ondernemingsplan
Passend en Dichtbij. Dat is de titel van onze nieuwe koers 2016-2019. Benieuwd naar onze visie en ambities voor de komende vier jaar? Klik hier voor de compacte versie van onze koers.

Jaarverslag
Het Jaarverslag 2016 geeft de prestaties van 3B Wonen en de in 2016 behaalde resultaten weer.

Bent u benieuwd naar het volledige jaarverslag? Klik hier voor het volledige jaarverslag.

Visitatierapport
3B Wonen heeft in 2013 een visitatie laten uitvoeren. In de periode van augustus tot en met oktober 2013 is een onafhankelijke visitatiecommissie, samengesteld door de organisatie Raeflex, aan de slag geweest.

Wat houdt maatschappelijk visiteren in?
De commissie onderzoekt of de corporatie de goede dingen doet, en hoe ze dat doet. De commissie kijkt hierbij naar de prestaties van de afgelopen vier jaar en naar de borging voor prestaties in de toekomst. De wens tot leren en verbeteren was, naast de vanzelfsprekende verplichting de visitatie één keer per vier jaar uit te voeren, een belangrijke meerwaarde voor het houden van een visitatie. Belangrijke vragen voor 3B Wonen: groeien we voldoende mee met de veranderde omgeving en zijn er blinde vlekken? Met de visitatie legt de corporatie verantwoording af aan de omgeving.

Werkwijze
De commissie beoordeelt de corporatie op basis van gedegen onderzoek en houdt interviews met interne en externe belanghebbenen. Met deze informatie vormt de commissie zich een oordeel over vijf prestatievelden. Dit zijn:

  • Presteren naar Ambitie
  • Presteren naar Opgaven
  • Presteren volgens Belanghebbenden
  • Presteren naar Vermogen
  • Governance

Oordeel
De commissie komt tot de conclusie dat 3B Wonen ruim voldoende presteert op alle prestatievelden. Het oordeel Presteren volgens Belanghebbenden (7,7) toont aan dat belanghebbenden het functioneren van 3B Wonen goed waarderen. 'Voeten op de grond, hart op de goede plaats', 'realisme in ambities, grote opgaven', 'klantgedreven en korte lijnen', 'in control' zijn een paar quotes uit het rapport.  Wij verwijzen u graag naar het volledige visitatierapport. U kunt het hier downloaden.

Informatiepagina in de Heraut
Zo'n zes keer per jaar plaatsen wij een informatiepagina in De Heraut. Dit weekblad verschijnt gratis huis-aan-huis in de gemeente Lansingerland: Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk.

Huurfolders 

Folder voor woningzoekenden

 

Koers 3B Wonen 2016-2019
Koers 3B Wonen 2016-2019
Lees meer
Infographic Jaarverslag 2016
Infographic Jaarverslag 2016
Lees meer