Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord
Terug naar overzicht

Gebiedsaanpak Berkel Centrum

Achtergrondinformatie

In het centrum van Berkel werken wij in zowel in de wijk Berkel Dorp als in de wijk Oranjebuurt aan een mooie, schone en veilige leefomgeving. Dit doen we samen met bewoners en andere professionals in de wijk. Bijvoorbeeld met sociaal maatschappelijke projecten als Welkom in de Buurt, Buurtbemiddeling, Buurttoezicht en Zelfbeheer Groen. Maar ook door onderhoud aan onze woningen uit te voeren en ze energiezuiniger te maken of door woningen nieuw te bouwen.


Onze woningvoorraad
De woningen die 3B Wonen heeft in het centrumgebied sluiten behoorlijk goed aan op de behoefte van woningzoekenden. Vooral de kleine eengezinswoningen zijn gewild. Wel geven woningzoekenden aan dat er wat hen betreft meer driekamerappartementen in het centrum zouden mogen komen. Daarnaast vindt men het prettig wanneer de woning energiezuinig is. Wanneer wij renoveren of nieuwe woningen bouwen proberen wij zo goed mogelijk aan te sluiten bij de vraag van zittende huurders en woningzoekenden.
 

Wethouder Schipperstraat/Coornwinderlaan
Aantal woningen :         43
Adressen:          Wethouders Schipperstraat 1 t/m 20, 21 t/m 41 en 22 t/m 34 en Coornwinderlaan 26 t/m 34

We zijn van plan de bestaande woningen te vervangen voor nieuwbouw. Met bewoners, omwonenden en gemeente werken we de plannen verder uit. Meer informatie vindt u op de projectpagina.


Hergerborch
Aantal woningen:          48
Adressen:                      Raadhuislaan 1-7

Op dit moment wordt Hergerborch tijdelijk gebruikt voor het huisvesten van asielgerechtigden. We onderzoeken met de gemeente de mogelijkheid op deze locatie circa 80 sociale huurappartementen te realiseren. De herontwikkeling gaat enkele jaren in beslag nemen. Start bouw is voorzien in 2020.


Julianastraat, Prins Bernhardlaan (complex 17.0)
Aantal woningen:          40
Adressen:                      Julianastraat 26-56, Julianastraat 23-53 en Prins Bernhardlaan 3-10

Voor deze woningen maken we de afweging of we grootschalig gaan renoveren in combinatie met het aanbrengen van energetische maatregelen of (gedeeltelijke) sloop-nieuwbouw. Het onderzoek start in de loop van 2017 en zal in 2018 worden afgerond.
 

Julianastraat (complex 11.0)
Aantal woningen:          10
Adresssen:                    Julianastraat 4-22

We onderzoeken de mogelijkheid deze woningen te renoveren. Het onderzoek loopt en zal in 2018 worden afgerond.
 

Julianastraat, Wilhelminastraat, Oranjestraat (complex 4.0)
Aantal woningen:          21
Adressen:                     Julianastraat 9-21, Wilhelminastraat 7-19 en Oranjestraat 10-22

De woningen hebben de status van gemeentelijk monument. Het is de bedoeling dat de woningen worden gerenoveerd in combinatie met het aanbrengen van energetische voorzieningen.

Status

In voorbereiding