Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord
Terug naar overzicht

Nieuwbouwproject Notaris Kruytstraat

Achtergrondinformatie

Eind 2015 heeft de gemeente Lansingerland diverse partijen uitgenodigd om hun visie te geven op de voormalige bibliotheeklocatie aan de Notaris Kruytstraat in Bergschenhoek. De visie van 3B Wonen en Kraakhelder Vastgoedontwikkeling om de locatie te herontwikkelen naar woningbouw is als beste beoordeeld. De koopovereenkomst met de gemeente is inmiddels getekend en de plannen worden verder uitgewerkt.
 

18 appartementen
Het is de bedoeling op de locatie 18 appartementen te realiseren waarvan 6 benedenwoningen en 12 bovenwoningen. De benedenwoningen zijn geschikt voor senioren en de bovenwoningen passen goed bij alleenstaanden (vanaf 23 jaar).

Informatie-inloop
Woensdag 15 februari 2017 werden omwonenden uitgenodigd voor een informatie-inloop op het kantoor van 3B Wonen. Naast 3B Wonen en Kraakhelder Vastgoedontwikkeling waren ook de architect, de aannemer en gemeente Lansingerland aanwezig om vragen te beantwoorden. Klik hier voor de presentatie.
 

Update juni 2018
De omgevingsvergunning voor de nieuwbouw is onherroepelijk. Dit betekent dat we kunnen starten met de voorbereiding van de sloopwerkzaamheden. Op de locatie van de oude bibliotheek in Bergschenhoek worden 18 appartementen geraliseerd waarvan 6 benedenwoningen en 12 bovenwoningen. Omwonenden worden geinformeerd wanneer de werkzaamheden precies starten.

 

Update oktober 2018
De sloop van de bestaande gebouwen start in oktober. De eerste paal wordt naar verwachting begin 2019 geslagen. Als alles volgens plan verloopt worden de woningen in 2020 opgeleverd.
 

Start verhuur
Het is nog niet bekend wanneer de woningen in verhuur gaan. De woningen worden geadverteerd op www.woonnetrijnmond.nl
 

 

Projectgegevens

Nieuwbouwproject Notaris Kruytstraat in Bergschenhoek

Locatie

Notaris Kruytstraat in Bergschenhoek

Opdrachtgever

3B Wonen en Kraakhelder Vastgoedontwikkeling

Aannemer

Martens Aannemingsbedrijf

Status

In voorbereiding