Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord
Terug naar overzicht

Wethouder Schipperstraat en Coornwinderlaan

Achtergrondinformatie

In dit project onderzoeken we de mogelijkheid van sloop-nieuwbouw voor 43 woningen aan de Wethouder Schipperstraat en Coornwinderlaan in Berkel en Rodenrijs.

Meedenkgroep
We werken nauw samen met een vertegenwoordiging van de bewoners, de meedenkgroep. Voordat 3B Wonen een definitief besluit neemt over sloop-nieuwbouw, werken we een aantal zaken uit. Zo stellen we een sociaal plan op. Hierin maken we afspraken over huurprijzen en terugkeergarantie voor de zittende bewoners.

Scenario's
Bewoners hebben last van vocht in de woning. Het probleem laat zich lastig oplossen. Er zijn meerdere scenario's voor de toekomst van de woningen onderzocht. Ook de mogelijkheid van renovatie en verkoop zijn bijvoorbeeld bekeken. Elk scenario heeft voor- en nadelen. Die hebben we samen met bewoners geformuleerd. Uiteindelijke hebben we besloten de sloop-nieuwbouw variant verder uit te werken.

Planning
In het eerste kwartaal 2017 is besloten dat er daadwerkelijk nieuwbouw gerealiseerd wordt. In het najaar van 2017 is de bestemmingsplanprocedure gestart. Drie aannemers hebben een voorlopig ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw. In het 2e kwartaal 2018 neemt 3B Wonen een besluit over het voorlopig ontwerp.

Nieuwsbrieven
Hierna de nieuwbrieven die bewoners hebben ontvangen.

Projectgegevens

Onderzoek sloop-nieuwbouw Wethouder Schipperstraat en Coornwinderlaan

Locatie

Berkel en Rodenrijs

Opdrachtgever

3B Wonen

Status

In uitvoering