Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord
Terug naar overzicht

Wethouder Schipperstraat en Coornwinderlaan

Achtergrondinformatie

De plannen voor de nieuwbouw zijn in september goedgekeurd door de raad van toezicht van 3B Wonen en het college van Burgemeester en Wethouders. De komende weken gaan we met de meedenkgroep van terugkerende bewoners nog een keer goed kijken naar de indeling van de woningen en de mogelijk opties. Zo maken we van het voorlopige ontwerp een definitief ontwerp.

Nieuwbouw
In de plannen maken de huidige woningen aan de Wethouder Schipperstraat en een gedeelte van de Coornwinderlaan plaats voor 37 eengezinswoningen en 6 beneden-bovenwoningen. De inloopavond van 30 augustus werd goed bezocht. Aanwezigen waren enthousiast over de vormgeving en uitstraling. Bewoners hadden vooral praktische vragen, bijvoorbeeld over de precieze plaats en uitrusting van de keuken en de opstelplaats voor afvalcontainers. Vragen van omwonenden gingen onder andere over parkeren, sociale veiligheid van de achterpaden en de precieze afmetingen van de nieuwbouw.

Verhuisd
Het uitverhuizen van bewoners is voorspoedig gegaan. Alle bewoners hebben inmiddels een tijdelijke of definitieve vervangende woning gevonden. Vooralsnog keren 12 van de 43 bewoners terug naar de nieuwsbouw.

Planning
Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf eind september ter inzage. De sloop en start bouw staan gepland voor het eerste kwartaal 2019.

Nieuwsbrieven
Hierna de nieuwbrieven die bewoners en omwonenden hebben ontvangen.

Projectgegevens

Onderzoek sloop-nieuwbouw Wethouder Schipperstraat en Coornwinderlaan

Locatie

Berkel en Rodenrijs

Opdrachtgever

3B Wonen

Status

In uitvoering