Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Convenant Vroeg erop af

05 april 2018

De gemeente, Kwadraad en 3B Wonen hebben het convenant Vroeg Erop Af getekend. Dit convenant houdt in dat we in een vroeg stadium in gesprek gaan met huurders die een huurachterstand hebben om samen naar een oplossing te zoeken.

Hiermee willen we vroegtijdig financiële problemen signaleren en huurachterstand voorkomen. De top drie uitgaven zijn vaak de maandelijkse huur, de ziektekosten en de energienota. Als de inkomsten en de uitgaven niet meer in balans zijn, kan het voorkomen dat de huur niet op tijd wordt betaald.

De huur moet voor de eerste van de maand binnen zijn. Zo'n 10% van onze huurders betaalt de huur niet op tijd. We merken dat huurders vaak niet weten welke hulp er mogelijk is. Door in een vroeg stadium in gesprek te gaan, wordt duidelijk wat we kunnen doen om de problemen op te lossen. Soms is dat begeleiding door Humanitas of SchuldHulpMaatje, maar het komt ook voor dat we mensen kunnen wijzen op fondsen of stichtingen waar ze een financiele bijdrage kunnen aanvragen.