Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Woningcorporaties en winst

07 maart 2018

Donderdag 1 maart publiceerden verschillende media het bericht van de Woonbond waarin de Woonbond stelt dat corporaties winst maken op sociale huurwoningen. We begrijpen dat deze berichten vragen oproepen. Daarom leggen we graag uit wat wij doen met onze huurinkomsten.

Corporaties zijn maatschappelijke instellingen zonder winstoogmerk. Inkomsten die overblijven na aftrek van alle kosten investeren we weer in de woningen. Bijvoorbeeld aan woningverbetering en renovatie, nieuwbouw van sociale huurwoningen, maar ook investeren we volop in duurzaamheid.

Wij willen de woonlasten van onze huurders zo laag mogelijk houden. Daarom matigen we de jaarlijkse huurstijging en maken onze woningen energiezuiniger. Vanaf 2017 doen we dat zonder hiervoor aan onze huurders een huurverhoging te vragen. Met zonnepanelen op het dak kunnen huurders op een milieuvriendelijke manier hun eigen stroom opwekken. Daarnaast kijken we voortdurend hoe wij zo efficiënt mogelijk kunnen werken en onze bedrijfslasten zo laag mogelijk kunnen houden.

Heeft u via de actiesite van de Woonbond een e-mail naar ons gestuurd?
Wij nemen de e-mails in ontvangst, maar kunnen deze helaas niet persoonlijk beantwoorden. Uw contactgegevens worden namelijk niet meegezonden worden door de Woonbond. Wij verwijzen u graag naar bovenstaande uitleg.