Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Zonnepanelen voor de Wielewaal

23 november 2017

3B Wonen wil bijdragen aan een beter milieu. Daarom maken we onze woningen energiezuiniger. Vanaf 2017 doen we dat zonder hiervoor aan onze huurders een huurverhoging te vragen. Goed voor het milieu en uw portemonnee dus!

Werkzaamheden Wielewaal
De Wielewaal in Bleiswijk had de primeur. Hier hebben we als eerste op alle woningen in één keer zonnepanelen op de daken geplaatst. De beneden- en de bovenwoningen hebben allemaal zes zonnepanelen gekregen. Waar nog enkel glas aanwezig was, is dit vervangen door dubbel HR++ glas. In combinatie met de maatregelen om de woningen energiezuiniger te maken, is ook het buitenschilderwerk gedaan en zijn de trappenhuizen opgefrist. Ook de woningen aan de Mereldreef hebben zonnepanelen gekregen. Dit jaar worden ook nog de woningen aan de Futendreef, de Platanendreef, Malusdreef, Lindendreef, Hazelaardreef, Prunusdreef, kamperfoeliedreef, Berberisdreef en Kastanjelaan van zonnepanelen voorzien. In Berkel worden nu zonnepanelen geplaatst in de Ruijter- en Luytenstraat. Daarna gaan we naar de Vogelbuurt en de Langeveldstraat. Gemiddeld voorzien we 400 woningen per jaar van zonnepanelen.

Goed voor het milieu en de portemonnee van onze huurder
Wij willen de woonlasten van onze huurders zo laag mogelijk houden. Daarom stellen wij de zonnepanelen gratis ter beschikking. Zo kunnen onze huurders een gedeelte van hun eigen stroom opwekken. Goed voor het milieu en hun portemonnee dus! Bewoners worden ruim van te voren geïnformeerd.

Het rijk en Aedes hebben een landelijk duurzaamheidsconvenant afgesloten. 3B Wonen slaagt erin hieraan haar bijdrage te leveren. Het doel is dat onze woningen in 2021 een gemiddelde energie-index van 1,25 (energielabel B) hebben.