Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Bijzondere Burendag bij De Stander

28 september 2017

Het was een bijzondere Burendag op het plein van De Stander op zaterdag 23 september. Onder een stralend zonnetje stelden de organisaties die onlangs gevestigd zijn in De Stander, zich voor.

Bezoekers konden voor informatie terecht bij de kraampjes op het plein. Ook binnen waren geinteresseerden van harte welkom om een kijkje te nemen en was het een gezellige drukte in sociaal café Ontmoet! Buiten was het letterlijk aanpoten: door de buurt, bewoners en iedereen die het leuk vond werden de enorme plantenbakken op het plein gevuld met heideplanten. Veel bezoek was er ook voor zorginstelling Laurens. Tijdens rondleidingen lieten de medewerkers van Laurens de net ingerichte ruimtes zien van de nieuwe locatie De Oranjehoeck.

Officiële opening
Om 11.00 uur stond de officiële opening van De Stander gepland met toespraken van wethouder Ankie van Tatenhove en Frans Weterings. Daarna onthulden Ineke, Marloes en Mark Haanappel een herinneringsbankje voor hun man en vader Bert Haanappel. Bert Haanappel was manager Vastgoed bij 3B Wonen en nauw betrokken bij de voorbereiding van het nieuwbouwproject. Helaas heeft hij de realisatie niet kunnen meemaken. Het was voor zijn familie, en ook voor de aanwezige collega's, een bijzonder moment.

De Stander
De Stander ligt aan de Wilhelminastraat in Bergschenhoek en biedt onder andere plaats aan 23 huur- en 14 koopappartementen. De nieuwe bewoners hebben inmiddels allemaal hun intrek genomen in de woning. Daarnaast zijn er 56 zorgeenheden van zorginstelling Laurens voor dementerende ouderen. Zij verhuizen binnenkort naar hun nieuwe onderkomen. Op de begane grond zijn diverse maatschappelijke organisaties gehuisvest: Bibliotheek Oostland, Welzijn Lansingerland, Stichting Jeugd- & Jongerenwerk, Vluchtelingenwerk Nederland, Kwadraad Maatschappelijk werk, Psychologiepraktijk Hoogendoorn, Hypno-T Therapie en Persoonlijke ontwikkeling en Haptotherapie Lansingerland. Welzijn Lansingerland en Bibliotheek Oostland exploiteren samen sociaal café Ontmoet!.