Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Vereniging van Eigenaren

Vereniging van Eigenaren
In een aantal van onze wooncomplexen wonen zowel huurders als kopers. In dat geval is er een Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de woningeigenaren en is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. 3B Wonen is hier als eigenaar van één of meerdere woningen lid van.

Wat doet een VVE?
Een VvE neemt beslissingen over het onderhoud van de gemeenschappelijk delen van het gebouw zoals de entree, de trappen en het dak. Ook zorgt zij bijvoorbeeld voor het schoonmaken en het tuinonderhoud. Elke eigenaar, dus ook 3B Wonen, betaalt maandelijks een VvE bijdrage. De VvE bepaalt de hoogte van die bijdrage.

VvE-vergadering
Minimaal eens per jaar vergadert de VvE. Alle eigenaren worden uitgenodigd voor de vergadering. Huurders zijn zelf niet aanwezig op deze vergadering, maar worden vertegenwoordigd door 3B Wonen. Voor elke vergadering informeren wij of er nog punten zijn die we mee moeten nemen. We gaan hiervoor bij alle huurders op huisbezoek. Huurders kunnen de aandachtspunten dan persoonlijk toelichten.

Huishoudelijk reglement
Een VvE maakt afspraken hoe bewoners met elkaar omgaan en stelt hiervoor eventueel leefregels of een huishoudelijk reglement op. Nieuwe huurders krijgen dit reglement bij het tekenen van de huurovereenkomst. Als u het huishoudelijk reglement van uw wooncomplex niet meer heeft, kunt u dit bij ons opvragen.

3B Wonen blijft aanspreekpunt
Er is voor de huurder weinig verschil tussen huren in een gemengd complex en een volledig huurcomplex. 3B Wonen is in beide gevallen het aanspreekpunt voor reparatieverzoeken, onderhoud, servicekosten en overlast. Een aantal zaken zoals onderhoud bespreken wij altijd eerst binnen de VvE.

Op dit moment hebben 16 complexen een Vereniging van Eigenaren.

VvE complex

Adres

Plaats

De Zilveren Schakel

Muiderstraat 24-116

Berkel en Rodenrijs

De Planeet

Castor, Venus, Saturnus, Pollux, Jupiter

Berkel en Rodenrijs

Mozaïek

Oudelandselaan 141 t/m 211

Röntgenstraat 19 t/m 103

Boerhaavestraat 5 t/m 19

Berkel en Rodenrijs

Don Jon I

Schans 34 t/m 74

Berkel en Rodenrijs

Don Jon II

Linie 24 t/m 46

Berkel en Rodenrijs

Crescent

De Horsten 2 t/m 64

Bleiswijk

De Plaats blok I

Plaats 12 t/m 64

Bleiswijk

De Plaats blok III

Hazenweg 45 t/m 87

Bleiswijk

Heinsiushof

Heinsiushof 1 t/m 34

Bergschenhoek

Luykenhof

Luykenhof 1 t/m 34

Bergschenhoek

Manderhof

Manderhof 1 t/m 19

Bergschenhoek

Effenhof

Effenhof 1 t/m 34

Bergschenhoek

Asselijnhof

Asselijnhof 1 t/m 19

Bergschenhoek

Bergschenhof

Smitshoek 30 t/m 114

Bergschenhoek

De Klaver

Noorderparklaan 2 t/m 24

Bergschenhoek

Rozenhoek

ds. Van Couwenhovenlaan 1 t/m 17

Laan der Vrijheid 44

Verzetstraat 12 t/m 30

Bergschenhoek