Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Toewijzing

3B Wonen biedt woningen die vrijkomen aan via Woonnet Rijnmond. U kunt reageren op de woningadvertenties via de website www.woonnetrijnmond.nl.

Hoe verloopt de selectie en de aanbieding van de woning?
Woonnet Rijnmond verwerkt alle reacties op de woningadvertenties en stelt de volgorde van de kandidaten per woning vast. Bij de lotingadvertenties wordt de volgorde door loting bepaald. Voor de overige woningadvertenties geldt dat de woningzoekende met de oudste inschrijfdatum in principe als eerste aan de beurt is. Woningzoekenden met een urgentieverklaring krijgen voorrang op andere woningzoekenden. Voor overige uitzonderingen verwijzen wij u naar de informatie die in de woningadvertenties staat. Op www.woonnetrijnmond.nl kunt u zien op welke plaats u geëindigd bent.

Hoe krijgt u een woning aangeboden?
Als u de eerste beschikbare kandidaat bent, neemt 3B Wonen contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek controleert de senior medewerker Klant uw gegevens. Als alle informatie klopt, bieden wij u de woning aan. U krijgt gelegenheid de woning te bezichtigen. Daarna besluit u de woning te accepteren of te weigeren.

Mag u een woning weigeren?
Ja, dat mag. U bent niet verplicht om de aangeboden woning te accepteren. Als u een woning weigert, heeft dat geen consequenties voor uw volgende keuze.

Het tekenen van de huurovereenkomst.
Wij maken met u een afspraak voor het tekenen van de huurovereenkomst. U ontvangt de huurdersmap van 3B Wonen. Dit is een ordner met daarin alle relevante informatie over 3B Wonen en uw huurwoning. Informatie over het betalen van de huur bijvoorbeeld, maar ook over het onderhoud aan uw woning. Bij het tekenen van de huurovereenkomst brengen wij € 50,- contractkosten in rekening.

 

Let op! Zodra u verhuist naar een andere woning via Woonnet Rijnmond of op een andere manier, is uw inschrijving niet meer geldig. U kunt zich direct na de verhuizing weer opnieuw inschrijven.