Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in uw huurlasten. Afhankelijk van uw financiële situatie en de hoogte van de huur die u betaalt, kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. De huurtoeslag wordt uitbetaald door de Belastingdienst.

Hoe kunt u huurtoeslag aanvragen?
U kunt huurtoeslag het hele jaar door aanvragen. Het aanvraagformulier kunt u downloaden van www.toeslagen.nl of telefonisch aanvragen via 0800 05 43. Er zit een uitgebreide toelichting bij die u helpt bij het invullen. Binnen acht weken na het indienen van een volledige aanvraag ontvangt u een beschikking. Hierin staat het bedrag vermeld dat u maandelijks gaat ontvangen.

Het huurtoeslagjaar loopt van 1 januari tot 1 januari. De huurtoeslag wordt uitbetaald als maandelijks voorschot. Aan het begin van het nieuwe jaar krijgt u achteraf een eindafrekening.

Hulp bij het invullen van het aanvraagformulier voor huurtoeslag
U kunt bij 3B Wonen altijd terecht voor hulp bij het invullen van het formulier. Wij willen u er op wijzen dat u te allen tijde zelf verantwoordelijk blijft voor de juistheid van uw aanvraag.

Meer informatie
Wil u meer informatie over de aanvraagprocedure en de uitvoering van de huurtoeslag? Bel dan de Belasting Telefoon: 0800 05 43.