Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Inschrijven

Hoe komt u in aanmerking voor een huurwoning?
Iedereen van 18 jaar en ouder kan in principe een woning huren van 3B Wonen. U hoeft geen maatschappelijke of economisch binding te hebben met Lansingerland. Wel moet u zich eerst inschrijven als woningzoekende.

Hoe kunt u zich inschrijven?
U kunt zich inschrijven via www.woonnetrijnmond.nl. De minimumleeftijd is 18 jaar. De kosten zijn € 10,- per jaar. Woonnet Rijnmond kent inschrijfvoorwaarden. Hierin leest u alles over de inschrijving, de reactie op een woning en de woningtoewijzing.

Hoe kunt u reageren op advertenties?
Nadat u een huurwoning heeft gevonden op Woonnetrijnmond.nl, klikt u onder in de advertentie op de knop 'Perfect, deze woning wil ik'. U komt daarna in het scherm waar u kunt reageren.
Om te kunnen reageren op een huurhuis moet u bij Woonnet Rijnmond ingeschreven staan als woningzoekende voor huurwoningen. Deze inschrijving kost € 10,- per jaar.

Wanneer bent u aan de beurt?
Hoe lang u moet wachten is moeilijk aan te geven. De inschrijfduur is meestal bepalend. Hoe langer u ingeschreven staat, hoe meer kans u maakt op een woning. In totaal zijn er vier zoekmodellen waar corporaties gebruik van kunnen maken:

Inschrijfduur
U ontvangt een eventuele woningaanbieding op basis van uw opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe hoger u op de lijst komt te staan. U moet ook voldoen aan de gestelde voorwaarden. Mensen met urgentie krijgen voorrang.

Direct Kans
Zoekt u direct een woning? Kijk dan eens tussen de advertenties binnen Direct Kans. Als u als eerste op een advertentie binnen Direct Kans reageert én aan de voorwaarden voldoet, biedt de corporatie u de woning als eerste aan. Hoe sneller u reageert, hoe hoger u dus op de lijst komt te staan. Elke dag staan de nieuwe beschikbare woningen vanaf 20.00 uur online.

Woningloting
Student af, en toe aan een eigen woning? Of wilt u om een andere reden snel verhuizen? Dan is dit model een prima alternatief. De corporatie verzamelt alle reacties tot de reactietermijn is afgelopen. Direct na het sluiten van de reactieperiode wordt de woning verloot. U moet wel voldoen aan de gestelde voorwaarden. Mensen met urgentie krijgen voorrang.

Wens&Wacht
U weet wat u zoekt en heeft de tijd om op die woning te wachten. U schrijft zich in op een wachtlijst. De corporatie benadert de eerste wachtende op de lijst als er een woning vrijkomt. U moet wel voldoen aan de gestelde voorwaarden. 3B Wonen maakt nog geen gebruik van dit model.

Wanneer kunt u voorrang krijgen?
Er kunnen persoonlijk omstandigheden zijn waardoor u dringend woonruimte nodig heeft. U kunt dan een urgentieverklaring aanvragen. Hierbij moet u denken aan bijzondere medische of sociale omstandigheden waardoor u niet langer in uw huidige woning kunt blijven wonen. Met een urgentieverklaring krijgt u voorrang op andere woningzoekenden. Bij meerdere reacties op een woning krijgt degene met de oudste urgentieverklaring de eerste aanbieding.

Mag u een woning weigeren?
Ja, dat mag. U bent niet verplicht om de aangeboden woning te accepteren. Weigering van een woning heeft geen consequenties voor uw volgende keuze.

De jaarlijkse controle van uw gegevens
U moet zelf minstens een maal per jaar uw inschrijfgegevens controleren en bevestigen. U kunt uw inschrijfgegevens snel en gemakkelijk aanpassen op uw persoonlijke pagina op www.woonnetrijnmond.nl of via één van de deelnemende corporaties. Als u wijzigingen in uw inschrijfgegevens niet doorgeeft, is de kans groot dat uw reacties op aangeboden woningen niet geldig zijn.

Let op! Zodra u verhuist naar een andere woning via Woonnet Rijnmond of op een andere manier, is uw inschrijving niet meer geldig. U kunt zich direct na de verhuizing weer opnieuw inschrijven.

 

 


 

Flyer Huren in Lansingerland
Flyer Huren in Lansingerland
Lees meer