Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Mijn woning ruilen

Gezinsuitbreiding of de kinderen zijn het huis uit, samenwonen of scheiden, meer of minder inkomen. Allemaal redenen om op zoek te gaan naar een andere woning.

U kunt zich inschrijven om zo een andere woning te vinden, maar in sommige gevallen kan woningruil een uitkomst bieden. U heeft bijvoorbeeld kinderen en woont in een kleine woning, maar kennissen, waarvan de kinderen inmiddels uit huis zijn, hebben een groot huis. Degene met wie u wilt ruilen hoeft niet persé een huurder van 3B Wonen te zijn. Wel gelden er een aantal regels, zoals:

  • uw inkomen en gezinsgrootte moeten passen bij de woning waar u naartoe wilt verhuizen;
  • u heeft geen huurachterstand of en er is geen sprake van slechte bewoning of woongedrag (geweest);
  • de technische staat van de woning wordt vastgelegd in een inspectierapport. Er kan geëist worden dat u zaken eerst herstelt, voordat wij akkoord gaan met de staat van de woning;
  • woningruil is niet mogelijk bij woningen die 3B Wonen te koop aanbiedt.

Hoe vraagt u woningruil aan?

  • U kent iemand die met u wilt ruilen. U kunt bij ons een formulier ophalen om woningruil aan te vragen. U vult beiden het formulier in en samen met een aantal gegevens en levert het bij ons in.
  • U kent niet iemand die met u wilt ruilen. In dat geval plaatsen wij uw oproep een aantal weken op onze website. Ook dan vult u het formulier in, wij zorgen voor plaatsing. Mensen die geïnteresseerd zijn in uw woning, kunnen zich bij ons melden.

Nadat uw aanvraag voor woningruil is goedgekeurd, kunnen de nieuwe huurcontracten getekend worden. Pas na het ondertekenen mag de woningruil plaatsvinden.

Te ruil aangeboden
Hier vindt u een overzicht van de woningen die op dit moment te ruil worden aangeboden.

Bent u geïnteresseerd in een aangeboden woning of wilt u meer weten over woningruil, neemt u dan contact met ons op. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.