Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Huurachterstand

Huurachterstand
Het kan een keer voorkomen dat u door omstandigheden de huur niet op tijd kunt betalen. Om problemen te voorkomen is het belangrijk de huur zo snel mogelijk alsnog te betalen. Als u niet op korte termijn kunt betalen, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. Wij willen u graag  helpen de achterstand in te lopen. 

Als uw huurachterstand te hoog oploopt, zijn wij genoodzaakt een incassoprocedure te starten waarbij wij de deurwaarder inschakelen die alsnog voor ons de huur int. U krijgt dan te maken met extra kosten. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot ontbinding van de huurovereenkomst en wordt u uit uw woning gezet. 

Uw salaris of uitkering wordt meestal pas aan het einde van de maand uitbetaald. Zorg ervoor dat u van deze inkomsten de huur van de volgende maand betaalt. Dat voorkomt dat u te maken krijgt met de incassoprocedure. Betaalt u uw huur regelmatig te laat? Dan is er een mogelijkheid eenmalig een betalingsregeling af te spreken met 3B Wonen. U betaalt bijvoorbeeld €50,- per maand totdat u de huur wél voor de eerste van de maand kunt overmaken. 

Convenant Vroeg erop af
De gemeente, Kwadraad en 3B Wonen hebben het convenant Vroeg Erop Af getekend. Dit convenant houdt in dat we in een vroeg stadium in gesprek gaan met huurders die een huurachterstand hebben om samen naar een oplossing te zoeken.

Hiermee willen we vroegtijdig financiële problemen signaleren en huurachterstand voorkomen. De top drie uitgaven zijn vaak de maandelijkse huur, de ziektekosten en de energienota. Als de inkomsten en de uitgaven niet meer in balans zijn, kan het voorkomen dat de huur niet op tijd wordt betaald.

De huur moet voor de eerste van de maand binnen zijn. Zo'n 10% van onze huurders betaalt de huur niet op tijd. We merken dat huurders vaak niet weten welke hulp er mogelijk is. Door in een vroeg stadium in gesprek te gaan, wordt duidelijk wat we kunnen doen om de problemen op te lossen. Soms is dat begeleiding door Humanitas, maar het komt ook voor dat we mensen kunnen wijzen op fondsen of stichtingen waar ze een financiele bijdrage kunnen aanvragen.

Schuldhulpverlening
Ziet u geen mogelijkheden meer om uit de schulden te komen? Dan kan de afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente Lansingerland u misschien helpen. Schuldhulpverlening is bedoeld voor personen of gezinnen die zelf hun schulden niet meer kunnen oplossen. 

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de gemeente Lansingerland http://www.lansingerland.nl/.

Thuisadministratie Humanitas
Lukt het u niet om uw administratie op orde te krijgen? Dan kunt u zich aanmelden voor het project thuisadministratie van Humanitas. 

Thuisadministratie is een project waarbij vrijwilligers u ondersteunen met uw eigen administratie thuis. Het project is bedoeld als u  moeite heeft om uw financiële administratie te organiseren en behoefte hebben aan enige hulp. U wordt door een deskundige vrijwilliger geholpen om de administratie weer op orde te brengen en te houden.

Ook hulp bij aanvragen die u moet doen voor bijvoorbeeld bijzondere bijstand en het opruimen en rubriceren van bankafschriften behoort tot de mogelijkheden. De hulp eindigt op het moment dat de zaak op orde is; of tot in principe maximaal 1 jaar. Het spreekt van zelf dat de privacy te allen tijde gewaarborgd is.

Mocht u vragen hebben over de thuisadministratie dan kunt u kijken op de website van Humanitas www.humanitas.nl/afdeling/lansingerland.