Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor 3B Wonen belangrijk. Wij willen bijdragen aan een beter milieu én onze huurders laten wonen tegen zo laag mogelijke woonlasten. De corporaties hebben met elkaar afgesproken dat in de toekomst hun woningen energiezuiniger zijn. Gemiddeld moeten de woningen in 2020 een energielabel B hebben (Energie-index 1,25). Daarom nemen wij maatregelen om uw energieverbruik te verminderen. Dat doen we onder andere door het (na-) isoleren van spouwmuren, vervangen van enkel glas door dubbel glas en door het plaatsen van zonnepanelen.

Waarom plaatsen we zonnepanelen?
Het plaatsen van zonnepanelen is een van de maatregelen om de woningen duurzamer te maken. Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Op onze woningen plaatsen we zonnepanelen die stroom opwekken. Zonnepanelen zetten de energie van het licht van de zon om in elektriciteit.

Zonnepanelen werken niet alleen als de zon fel schijnt. Zonnepanelen zetten de energie uit licht om en werken dus ook als het bewolkt is. De bewolking houdt slechts een deel van het zonlicht tegen.

De voordelen van zonnepanelen op een rij:

  • U wekt zelf stroom op, dus u krijgt een lagere energierekening.
  • Er hoeft minder stroom opgewekt te worden in energiecentrales. Hierdoor vermindert de uitstoot van CO2. Dit is beter voor het milieu.
  • U krijgt voor het plaatsen van de zonnepanelen geen huurverhoging.

Gaan wij op uw woning zonnepanelen plaatsen dan wordt u hierover vooraf geinformeerd. Op dat moment ontvangt u van ons een folder met informatie.

Aanbrengen dubbel glas zonder huurverhoging
Vanaf januari 2016 neemt 3B Wonen de kosten voor het complexmatig aanbrengen van dubbel glas voor haar rekening. Zittende huurders diein het verleden op individuele basis glas hebben laten aanbrengen, hebben hiervoor destijds huurverhoging gekregen. Op het moment dat er complexmatig dubbel glas wordt aangebracht (op kosten van 3B Wonen), kunnen zij een verzoek doen de huur te verlagen. De huurverlagingen gaat in bij aanvang van de werkzaamheden.

Wat kunt u zelf doen?
U kunt geld besparen door zuiniger om te springen met uw energieverbruik. Energie besparen kan door bijvoorbeeld de thermostaat één graad lager te zetten en minder lang warm te douchen. Het isoleren van warmwaterleidingen die door koude ruimtes lopen, zoals de kruipruimte, de kelder, de gangkast of de vliering kan een flinke besparing opleveren. Zet u de thermostaat standaard één graad lager dan scheelt dat 7 procent op het stookverbruik. U kunt ook energie besparen door te kiezen voor energiezuinige huishoudelijke apparaten, spaarlampen, waterbesparende kranen/douchekoppen en tochtstrippen. Dat is goed voor uw portemonnee. Bovendien draagt u op een bescheiden manier uw eigen steentje bij aan de verbetering van het milieu.

Meer tips vindt u op website www.milieucentraal.nl. Op de websites Verbeteruwhuis.nl en Bespaartest.nl kunt u uw eigen energiebesparingsplan maken.

U kunt uw eigen, unieke woonsituatie invullen en krijgt dan gratis adviezen over energiebesparing. Ook www.lage-energierekening.nl kan u een handje helpen. Via deze site kunt u kijken welke mogelijkheden u heeft om zelf in huis energie te besparen. U kunt ook de website meermetminder.nl raadplegen voor hulp en advies. Op deze site ontdekt u wat u in úw situatie nog verder kunt besparen op energie. De sites zijn niet gebonden aan een energieleverancier dus u kunt ervan op aan dat ze onafhankelijk zijn.