Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Passend toewijzen

Corporaties moeten zorgen dat de juiste woning bij de juiste huurder terecht komt. De Woningwet 2015 geeft corporaties daar duidelijke regels voor. Per 1 januari 2016 moeten corporaties 95 procent van de woningzoekenden met een laag inkomen huisvesten in een huurwoning die past bij hun inkomen.

Door 'passend toewijzen' wil de overheid voorkomen dat mensen met lage inkomens in een te dure woning gaan wonen.

Zoekt u een woning?
De huurprijs van de nieuwe woning moet passend zijn. Wat passend is, hangt van uw inkomensgroep af. Uw inkomen, de grootte van uw huishouden en uw leeftijd bepalen uw inkomensgroep.

Op welke woning kunt u reageren?
Ons woningaanbod staat op woonnetrijnmond.nl. Het is belangrijk om te weten in welke inkomensgroep u valt. Uw inkomensgroep bepaalt of u kans maakt op de woning, zeer weinig kans maakt op de woning of niet kan reageren op de woning.

Als u alleen of met z’n tweeën bent en u heeft recht op huurtoeslag, dan kunt u reageren op een woning met een huurprijs van maximaal € 607,46. Bestaat uw huishouden uit 3 of meer personen en heeft u recht op huurtoeslag, dan kunt u reageren op een woning met een maximale huurprijs van € 651,03.

Vóór elke woningtoewijzing worden de persoonsgegevens getoetst aan de gegevens bij Belasting en gemeente.

Klik hier voor een overzicht welke netto huurprijzen (prijspeil 2019) worden geadverteerd voor welke doelgroep.