Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Wijkplannen

Op 25 april 2015 zijn er 4 wijkplannen ondertekend.

In 2013 zijn we begonnen met het wijkgericht werken. Inmiddels hebben vier wijken van Lansingerland een wijkplan. Met bewoners, gemeente en andere partijen hebben we een analyse, een toekomstvisie en een uitvoeringsprogramma gemaakt voor de onderstaande wijkplannen.

In de analyse zetten we onderzoeksresultaten van de afgelopen jaren op een rij. Gesprekken met bewoners vullen deze gegevens aan. Uit de analyse komen de sterke en zwakke punten van de wijk naar voren en ook de kansen en bedreigingen. In de toekomstvisie hebben we samen antwoord gegeven op de vraag hoe de wijk er in de toekomst uitziet.

De mening van bewoners weegt zwaar. De wijk is immers van hen. De projecten die helpen dat toekomstbeeld te bereiken vormen samen het uitvoeringsprogramma. De projecten zijn divers. Groot en klein. Ze gaan over mensen, vastgoed en omgeving. Maar allemaal zijn ze een stap op weg naar het toekomstbeeld.

Wijkplannen

Berkel Dorp
Analyse Berkel Dorp
Visie en uitvoeringsprogramma Berkel Dorp

Oranjebuurt
Analyse Oranjebuurt
Visie en uitvoeringsprogramma Oranjebuurt

Vogel- en Bomenbuurt Bleiswijk
Analyse Vogel- en Bomenbuurt Bleiswijk
Visie en uitvoeringsprogramma Vogel- en Bomenbuurt Bleiswijk

Oranjewijk Bergschenhoek
Analyse Oranjewijk Bergschenhoek