De Wildert

3B Wonen en de gemeente onderzoeken de toekomst van het gebied rond het schoolgebouw aan De Wildert. Hiertoe behoren ook de tien seniorenwoningen aan het grasveldje aan de Oranjestraat.

Achtergrondinformatie
De seniorenwoningen van 3B Wonen zijn gedateerd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het plein aan de Wildert waar nu nog het schooltje staat is van de gemeente. Er is in Berkel (net als in heel Lansingerland) veel vraag naar woningen voor ouderen. Dit stukje Berkel Centrum ligt dicht bij de voorzieningen en is een mooie plek om woningen voor deze doelgroep te bouwen.

Nieuwbouw
We bekijken de mogelijkheid hier 25 tot 30 appartementen te realiseren voor senioren van 75 jaar en ouder in combinatie met een gezondheidscentrum.

Planning
De bewoners van de 10 seniorenwoningen zijn eind 2020 geïnformeerd over de plannen. Januari 2021 zijn we in gesprek gegaan met omwonenden en bewoners. We hebben besproken wat de sterke punten zijn van de buurt die we willen behouden en wat aandachtspunten. We houden daar bij het uitwerken van de nieuwbouwplannen zoveel mogelijk rekening mee.

Bij ingrijpende plannen zoals sloop-nieuwbouw, maken we altijd een sociaal plan. Hierin leggen we afspraken met zittende bewoners vast. Bijvoorbeeld over de verhuiskostenvergoeding of over urgentie bij het zoeken naar een nieuwe woning.