Woningen Wethouder Schipperstraat in Berkel zijn klaar

Op woensdag 23 juni was het zover, de eerste sleutel is uitgereikt aan één van de nieuwe bewoners van de nieuwe woningen aan de Wethouder Schipperstraat en Coornwinderlaan. De woningen liggen vlak bij het centrum van Berkel en Rodenrijs. 3B Wonen heeft hiermee de eerste energiezuinige sociale huurwoningen in de dorpskern gerealiseerd.

Comfortabel wonen en een lage energierekening
De 37 eengezinswoningen en 6 beneden-bovenwoningen zijn zeer goed geïsoleerd, zijn voorzien van zonnepanelen en hebben energiezuinige installaties voor verwarming, warm water en ventilatie. De woningen hebben geen gasaansluiting meer. Als deze installaties goed worden gebruikt, gaan de bewoners aanzienlijk minder energiekosten betalen.
Inmiddels zijn alle woningen verhuurd via Woonnet Rijnmond. Een aantal van de oude bewoners van de gesloopte woningen keert terug naar een nieuwe woning in één van de straten.

Opleveren in coronatijd
Hanneke Vliet Vlieland: “Normaal gesproken vieren we een oplevering altijd met de nieuwe bewoners en omwonenden. Want een nieuwe woning is reden om even stil te staan bij zo’n mijlpaal! Door Corona is was het tot nu toe niet mogelijk om dit heel uitgebreid te doen. Inmiddels zijn de maatregelen flink versoepeld. Maar ten tijde van het plannen van deze oplevering was dat nog niet het geval. Op een later tijdstip gaan we alsnog een feestelijk tintje aan dit mooie moment geven. Daarover gaan we de bewoners en omwonenden later informeren.” Vandaag werd daarom nog een ‘anderhalve meter sleutel’ uitgereikt aan één van de gezinnen met een woning aan de Wethouder Schipperstraat.

Fijn voor de buurt
De omwonenden worden bij deze oplevering niet vergeten. “We snappen dat dit soort grote projecten best voor wat overlast zorgen. Zeker in deze tijd waarin iedereen thuis moet werken en waar je tuin je vakantieoord is, zal het niet altijd prettig zijn geweest,” zegt Vliet Vlieland. Omwonenden kregen daarom een klein presentje van medewerkers van 3B Wonen aangeboden, om hen te bedanken voor het begrip dat zij in deze vreemde tijd hebben getoond tijdens de bouwwerkzaamheden.

Veel nieuwe sociale woningen nodig
De woningen aan de Wethouder Schipperstraat en de Coornwinderlaan zijn broodnodig. “Ook in Lansingerland is er een schrikbarend tekort aan huurwoningen. We maken ons er hard voor om de komende jaren 1.000 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen in Lansingerland. Hiermee hopen we dat we de mensen die in hun dorpskern willen blijven wonen, dat ook kunnen. Daar spant 3B Wonen zich voor in, samen met de gemeente.”