Werkbezoek: woningen plaatsen in één dag

Woningen plaatsen in één dag. Om de mogelijkheden van deze conceptbouw te onderzoeken bracht een delegatie van 3B Wonen een werkbezoek aan het bouwproject Park Harga in Schiedam.

MorgenWonen
MorgenWonen van VolkerWessels bouwt conceptwoningen in Park Harga in Schiedam. Deze conceptwoningen worden in de fabriek gemaakt en in één dag geplaatst. Daarnaast zijn de woningen bijzonder energie-efficiënt door het uitgekiende ontwerp. Door goede isolatie gaat er bijvoorbeeld weinig warmte verloren. Zonnepanelen op het dak wekken stroom op. En een warmtepomp en WTW-ventilatiesysteem gaan op efficiënte wijze om met het binnenklimaat. Inmiddels zijn er al 2500 van dit soort woningen gebouwd en is het concept in de afgelopen jaren flink doorontwikkeld. 

Een goede voorbereiding om te starten op Wilderszijde! Het werkbezoek geeft inspiratie voor het bouwen van conceptwoningen. Om te horen hoe dat in de praktijk werkt én hoe zij bewoners meenemen in het omgaan met de installaties.

3B Wonen onderzoekt met VolkersWessels en Van Ommen & De Groot de mogelijkheden om dit soort woningen op Wilderszijde toe te passen.