Meer huurders hebben recht op huurtoeslag

De Belastingdienst roept huurders op om te kijken of ze in aanmerking komen voor huurtoeslag. Sinds 1 januari 2020 zijn door een wetswijziging de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag vervallen. Omdat niet iedereen hiervan op de hoogte is, lopen huurders hierdoor soms huurtoeslag mis.

Heeft u nog geen huurtoeslag aangevraagd over 2020? Kijk dan op toeslagen.nl/huurtoeslag of u er recht op heeft. Huurtoeslag over 2020 kunt u vóór 1 september 2021 nog aanvragen.

Huurtoeslag
Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de huurkosten. Tot en met 2019 golden er harde inkomensgrenzen om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Hierdoor kon uw recht op huurtoeslag in één keer vervallen als u een paar euro extra ging verdienen. Vanaf 1 januari 2020 bestaan die harde inkomensgrenzen niet meer. Als uw inkomen stijgt, krijgt u minder huurtoeslag. Maar het is niet meer zo dat bij een kleine stijging de huurtoeslag plotseling helemaal wegvalt. Dit zorgt voor meer zekerheid bij huurders. Belangrijk, want onzekerheden zijn er in deze tijden al genoeg.