Eerste sleutels uitgereikt van 30 nieuwe energiezuinige huurappartementen aan de Gouden Harplaan

Maandagochtend 7 maart werden de eerste sleutels uitgereikt aan de nieuwe bewoners van de appartementen in de Gouden Harpbuurt in Berkel en Rodenrijs. De blije nieuwe bewoners mochten de sleutels in ontvangst nemen van Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen en Ger Jansen, voorzitter van Huurdersvereniging Lansingerland.

Duurzaam
De gebouwen Cadans en Barok, met ieder 15 sociale huurappartementen, staan bij de entree van de wijk aan weerszijden van de Gouden Harplaan.
Bijzonder aan deze sociale huurappartementen is dat ze zeer energiezuinig en gasloos zijn. Dit betekent dat de appartementengebouwen niet zijn aangesloten op het gasnet en voorzien in de productie van eigen warm tapwater en stroom. Om deze zeer duurzame uitgangspunten te kunnen waarmaken, liggen er op de daken van de gebouwen en bergingsblokken in totaal 177 zonnepanelen. Overige duurzaamheidsmaatregelen zijn onder andere individuele bodemwarmtepompen en HR+++ glas.

Hanneke Vliet Vlieland: ‘Wij zijn blij met deze appartementen. Er is een grote vraag naar woningen in de sociale huursector. Daarbij zijn deze nieuwbouwappartementen van hoge kwaliteit en sluiten goed aan op onze duurzaamheidsambities. We zijn er trots op dat we samen met onze partners Gouden Buurten BV en van Mierlo Bouwprojecten BV deze appartementen hebben kunnen realiseren. Hiermee wordt een positieve bijdrage geleverd aan betaalbaar en duurzaam woningaanbod in Nederland.’

Wij wensen de nieuwe bewoners heel veel plezier in hun nieuwe huis. De mooie wijk en centrale ligging dragen hier zeker aan bij.