Eerste heipaal geslagen voor appartementengebouw in nieuwbouwproject Rodenrijse Velden

In nieuwbouwproject Rodenrijse Velden hebben wethouder Kathy Arends en Hanneke Vliet Vlieland, directeur 3B Wonen, op 3 februari jongstleden de symbolische eerste paal geslagen voor de bouw van 25 sociale huurappartementen. Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen realiseert de bouw van de huurappartementen. Het project wordt in opdracht van 3B Wonen ontwikkeld door Project I B.V., een samenwerkingsverband van Janssen de Jong Projectontwikkeling B.V. en Vink Ontwikkeling B.V. 

Deze feestelijke mijlpaal werd in kleine setting gevierd. Kathy Arends, wethouder gemeente Lansingerland: “Er is in gemeente Lansingerland een groot tekort aan sociale huurwoningen. Ik ben daarom zeer verheugd dat de bouw van dit appartementencomplex gestart is.”
Vanuit Janssen de Jong Projectontwikkeling was Arjan van der Neut, regiomanager West, aanwezig. De heer Jan Dirk Vink vanuit Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen, Frans Vink vanuit Vink Ontwikkeling en Hanneke Vliet Vlieland vanuit 3B Wonen.

Voorzien in sociale behoefte
Frans Vink, Vink Ontwikkeling: “Wij zijn blij dat we met dit project een mooie bijdrage kunnen leveren om het tekort aan sociale woningen iets te verkleinen en het corporatiebezit te verduurzamen. Wij geven het stokje nu over aan de uitvoerenden van ons Bouwbedrijf Vink en hebben er alle vertrouwen in dat zij de uitvoering voortvarend oppakken.”

Hanneke Vliet Vlieland, 3B Wonen: “De ambitie van 3B Wonen is om in 10 jaar minimaal 1.000 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Als in elke nieuwe wijk ook een substantieel deel sociaal gebouwd wordt, voorzien we in een grote behoefte en zorgen we voor gevarieerde wijken. Geweldig dat we door de samenwerking met Vink op deze mooie locatie ook 25 duurzame appartementen kunnen realiseren.”

Over Rodenrijse Velden
Nieuwbouwproject Rodenrijse Velden ligt aan de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs. De voormalige palletfabriek Hordijk maakt plaats voor 117 woningen. Het gevarieerde aanbod bestaat uit huurappartementen, twee- en drie-onder-één-kapwoningen, rijwoningen (huur en koop) en vrijstaande woningen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de ontwikkeling van de woningen en het openbaar gebied. Kijk voor meer informatie op www.rodenrijsevelden.nl

Start verhuur 25 sociale huurappartementen
De start verhuur van de 25 sociale huurappartementen is nog niet bekend. Deze worden te zijner tijd geadverteerd via het woonruimteverdeelsysteem op www.woonnetrijnmond.nl. Voor meer informatie houdt u de website van 3B Wonen in de gaten.