Bouw 30 Nul-op-de-Meter sociale huurappartementen in de Westpolder gestart

Op 13 oktober 2020 is aannemer Van Mierlo gestart met de bouw van 30 nul-op-de-meter sociale huurappartementen in de Gouden Harpbuurt in Berkel en Rodenrijs.

Dit is het eerste project van 3B Wonen waarbij warmtepompen met bodemlussen worden toegepast. Een boorstelling boort bodemlussen meer dan 50 meter diep de grond in. De bodemlussen zorgen voor warme winters en koele zomers.

Appartementen
Het plan bestaat uit twee gebouwen met ieder 15 sociale huurappartementen. De gebouwen komen bij de entree van de wijk te staan, aan weerszijden van de Gouden Harplaan. De appartementen zijn circa 60 m2 groot en in de gebouwen is een lift aanwezig.

Duurzaam
Bijzonder aan deze sociale huurappartementen is dat ze ‘nul-op-de-meter’ en gasloos zijn. Dit betekent dat de appartementengebouwen niet zijn aangesloten op het gasnet en voorzien in de productie van eigen warm tapwater en stroom.

Om deze zeer duurzame uitgangspunten te kunnen waarmaken worden per gebouw 177 zonnepanelen toegepast. Er is nu gestart met het boren van de bodemlussen voor de individuele bodemwarmtepompen. Overige duurzaamheidsmaatregelen zijn onder andere HR+++ glas, balansventilatie en verbeterde kierdichting.

Verhuur
De appartementen worden medio 2021 via het woonruimteverdeelsysteem op www.woonnetrijnmond.nl aangeboden.