Nieuwsberichten

3B Wonen zorgt voor Flexwoningen tijdelijke opvang Oekraïners én woningzoekende

Lansingerland, 8 september 2022 – 3B Wonen gaat in samenwerking met de gemeente, versnelde opvang bieden voor de opvang van Oekraïners. 3B Wonen combineert deze uitdaging direct met verzorgen van Flexwoningen voor woningzoekenden. De gemeente Lansingerland gaat Oekraïners voor een periode van minimaal 3 tot ongeveer vijf jaar een tijdelijk thuis geven. Dat is een behoorlijke uitdaging in een land waar de woningnood heel hoog is en bouwen niet snel genoeg gaat. 3B Wonen biedt een oplossing in het plaatsen van Flexwoningen voor de tijdelijke opvang van Oekraïners én voor mensen die met spoed een woning nodig hebben. Flexwoningen zijn kwalitatief goede woningen die ‘kant-en-klaar’ worden neergezet op een locatie. De woningen hebben een levensduur van minimaal 20 jaar en blijven in principe voor een periode van 10 jaar staan. Daarna zijn de woningen verplaatsbaar naar een andere locatie waar ze nog eens 10 jaar kunnen blijven staan.

Rookmelders verplicht met ingang van 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om woningen  te voorzien van rookmelders. Woningen die gebouwd zijn na 2003 hebben al rookmelders. 3B Wonen vindt het belangrijk dat haar huurders veilig wonen. In zo’n 75% van onze woningen zijn al een of meerdere rookmelders geïnstalleerd.

Eerste online informatiebijeenkomst 3B Wonen

Een primeur voor 3B Wonen; de eerste online informatiebijeenkomst. Om de bewoners van de Wethouder Schipperstraat en Coornwinderlaan te informeren over de EPV, de energiezuinige installaties in hun woning en monitoring daarvan.