Nieuwsberichten

Verlichting algemene ruimte brandt tijdelijk dag en nacht

Vanaf 1 juli 2021 zetten de netbeheerders landelijk de TF-signalen uit. Stedin dus ook. Via deze Toonfrequent (TF)-signalen wordt de openbare verlichting aan- en uitgezet. De TF-signalen worden in fases, gebied voor gebied, beëindigd. Het gevolg van het uitschakelen van dit signaal is dat een aantal van onze panden afgelopen week in de avonduren niet meer verlicht werd. We hebben dit opgelost door de verlichting tijdelijk dag en nacht te laten branden. 

Actie Woonbond 17 oktober 2021

Er heerst een woningnood in Nederland. Dat merken we ook in Lansingerland. Meer dan zeven jaar ingeschreven staan voordat je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, is meer regel dan uitzondering. Daar moet verandering in komen. Daarom steunt 3B Wonen de landelijke woondemonstratie op 17 oktober in Rotterdam.

De vlag in top bij de Rodenrijse Velden

Weer een mijlpaal voor nieuwbouwproject Rodenrijse Velden; het hoogste punt is bereikt. De vlag ging in top op het toekomstige appartementengebouw waar plaats is voor 25 sociale huurappartementen.

Meer huurders hebben recht op huurtoeslag

De Belastingdienst roept huurders op om te kijken of ze in aanmerking komen voor huurtoeslag. Sinds 1 januari 2020 zijn door een wetswijziging de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag vervallen. Omdat niet iedereen hiervan op de hoogte is, lopen huurders hierdoor soms huurtoeslag mis.

Woningen Wethouder Schipperstraat in Berkel zijn klaar

Op woensdag 23 juni werd de eerste sleutel uitgereikt aan één van de nieuwe bewoners van de nieuwe woningen aan de Wethouder Schipperstraat en Coornwinderlaan. De woningen liggen vlak bij het centrum van Berkel en Rodenrijs. 3B Wonen heeft hiermee de eerste energiezuinige sociale huurwoningen in de dorpskern gerealiseerd.

Hoogste punt aan de Gouden Harplaan

Feest op de bouwlocatie aan de Gouden Harplaan in Berkel en Rodenrijs. We hebben het hoogste punt bereikt van de toekomstige sociale huurappartementen in de Gouden Harpbuurt. Natuurlijk werd er gebak verzorgd voor de bouwers om dit hoog(s)tepunt te vieren.