Jaarlijkse huurverhoging

Ieder jaar, op 1 juli passen wij de huurprijzen aan. Hierbij houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid. De overheid bepaalt met hoeveel de huur mag stijgen. Als woningcorporatie mogen we ook minder huurverhoging vragen, maar nooit meer. U ontvangt altijd vóór 1 mei een brief met uw nieuwe huurprijs.

Komt u in financiële problemen?
3B Wonen staat voor haar huurders en snapt dat een huurverhoging nooit uitkomt. Zeker nu alles duurder wordt. Voor onze huurders die financieel in de knel dreigen te komen, wil 3B Wonen samen kijken naar maatwerk. Dit maatwerk betekent dat we naar uw persoonlijke situatie kijken en samen bespreken wat voor u kan helpen. U kunt bijvoorbeeld minder inkomen hebben als gevolg van de coronacrisis. Samen met u bekijkt 3B Wonen wat er mogelijk is voor u en wat 3B Wonen hierin kan betekenen.

Twijfel niet om contact met ons op te nemen, als u denkt in de financiële problemen te komen. Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden!

Veel gevraagd over Jaarlijkse huurverhoging

Wanneer verhoogt 3B Wonen mijn huur?

Algemeen

Ieder jaar verhogen wij de huur op 1 juli. Dat is volgens de regels van de overheid. Vóór 1 mei informeren wij u hoeveel uw huur omhoog gaat.

Wanneer ontvang ik bericht over de jaarlijkse huurverhoging?

Algemeen

Ieder jaar bezorgen wij vóór 1 mei de huurverhogingsbrief. In de brief vertellen wij met hoeveel uw huur omhoog gaat.

Wat is de hoogte van de jaarlijkse huurverhoging?

Algemeen

De overheid bepaalt jaarlijks de grenzen waar binnen de huur verhoogd mag worden. U krijgt uiterlijk twee maanden voor de huuraanpassing persoonlijk bericht van ons.

Ik ben het niet eens met de jaarlijkse huurverhoging. Hoe kan ik bezwaar maken?

Algemeen

U gebruikt het bezwaarformulier van de Huurcommissie en voegt daar waar nodig bijlagen aan toe. Kijk voor informatie op www.huurcommissie.nl. U kunt het formulier ook bij ons aan de balie ophalen. Wij moeten het bezwaar voor 1 juli binnen hebben.

Mijn huur is door de huurverhoging boven de huurtoeslaggrens gestegen. Heb ik nog recht op huurtoeslag?

Algemeen

Komt uw huur door de jaarlijkse huurverhoging boven de maximale huurtoeslaggrens? Als u in de maand ervoor huurtoeslag kreeg voor de woning, houdt u recht op huurtoeslag. U moet dan nog wel voldoen aan alle andere voorwaarden voor huurtoeslag.

De gegevens waar jullie de jaarlijkse huurverhoging op hebben gebaseerd kloppen niet. Wat kan ik doen?

Algemeen

U gebruikt het bezwaarformulier van de Huurcommissie en voegt daar waar nodig bijlagen aan toe. Kijk hiervoor op www.huurcommissie.nl. U kunt het formulier ook bij ons aan de balie ophalen. Wij moeten het bezwaar voor 1 juli binnen hebben.

Moet ik na de jaarlijkse huurverhoging zelf mijn huurtoeslag wijzigen bij de Belastingdienst?

Algemeen

De huurverhoging per 1 juli geven wij automatisch door aan de Belastingdienst. Controleer zelf of de wijzigingen goed zijn doorgekomen.

Hoe regel ik de betaling van de huurverhoging?

Algemeen

Wordt uw huur automatisch geïncasseerd door ons, dan hoeft u niets te doen. Ook niet als u betaalt via een betaalverzoek per mail of SMS. De nieuwe huurprijs wordt vanaf 1 juli van uw rekening afgeschreven. Heeft u zelf uw bank opdracht gegeven de huur over te boeken, of betaalt een instantie (bijvoorbeeld de gemeente) uw huur, wilt u dan de nieuwe huurprijs aan hen doorgeven?